Interjú

Bemutatkozás
Aktuális
Szerepek
Versenyek
Fellépések
Videók
Pályám kezdetén
Vendégkönyv
Interjú
Hobbik
Kapcsolat

Kedves látogató! Gyakori eset, hogy Tominak szóló és az ő pályájával, fellépéseivel, szerepeivel, vagy csak úgy általában a mindennapjaival kapcsolatos kérdések érkeznek, ezért úgy gondoltuk - tekintettel arra, hogy ezek másokat is érdekelhetnek -, hogy az ilyen kérdések a honlapon, nyilvánosan kerüljenek megválaszolásra. Remélhetőleg ez is segít egy kicsit az ő jobb megismerésében és másokat is arra bátorít, hogy kérdezzenek tőle. Bízunk benne, hogy hamarosan összeáll majd annyi kérdés, ami valóban egy átfogó interjúvá teszi ezt az oldalt.

Akinek van hozzá irányuló kérdése és szeretné, ha az arra adott válasz is felkerülne ide, akkor kérem tegye fel az info@verebtamas.hu címen és pár napon belül már láthatja is az eredményt!

 

A Miskolci Naplóban egy rövid interjú és jó pár kép jelent meg Tomiról (a La Mancha lovagjából), melynek online verziója a linkre kattintva elolvasható.

 

A Hölgyvilágban egy kétoldalas portré jelent meg Tomiról, ami a linkre kattintva megnyitható. Forrás: Hölgyvilág, 2010.11.18. 38-39. oldal

 

Tomihoz intézett eddigi kérdések és válaszok:

# Arra lennék kíváncsi, hogy kerültél be a Musical Pluszra, továbbá az új szerepekre (Szegény gazdagokban, Robin Hoodban)? Felkértek? :) További sok sikert kívánok! (Eszter)

Kedves Eszter! Köszönöm a jókívánságokat és a válaszom a kérdésedre röviden az, hogy igen. :) Kicsit bővebben, a Musical Pluszra a rendezvénysorozat tulajdonosa Mary hívott meg (és már az ötödik Pluszos fellépésemre készülök), míg a Szegény gazdagokban Kálmán szerepére, valamint a Robin Hoodban William szerepére Miklós Tibor és Szomor György felkérése alapján kerültem be. Ezekért a felkérésekért valamennyiüknek hálás vagyok.

# Mikor döntötted el és miért, hogy musicaleket szeretnél énekelni?

Még 2003-ban, kilenc éves koromban részt vettem egy szereplő válogatáson a Miskolci Nemzeti Színházban, ahol sikerült bekerülnöm és nagyon megtetszett a színpadi munka. Azóta folyamatosan arra készülök, hogy megvalósuljon életem nagy álma és musical színész legyek.

# Ekkor hogy alakult a pályád?

Egy év leforgása alatt két darab bemutatóján is részt vehettem: 2003-ban az Isten pénze, 2004-ben pedig A kölyök című musicalt mutatta be a MNSZ. Mint az a szerepek menüpontból ki is tűnik, az utóbbi címszerepét 4 éven át játszottam folyamatosan.

# Napi hány percet/órát gyakorolsz?

Ez elég változó, attól függően, hogy éppen készülök-e valamilyen fellépésre, mert olyankor minden nap néhány órát gyakorlok, míg ha nincs a közeljövőben szereplésem, akkor csak heti 2-3 órát.

# Énektanárhoz jársz-e, s ha igen mióta?

Nagyjából hat éve járok énektanárhoz, ezen belül jelenlegi tanárnőmmel, Simonné Balogh Emesével négy éve dolgozunk együtt, akinek az áldozatos munkájáért nagyon hálás vagyok, sokat köszönhetek neki, amit ezúton is szeretnék megköszönni.

# Hol szeretnél a későbbiekben tanulni, mely színház a célpontod tanulmányok után?

Terveim között szerepel a Színművészeti Egyetem elvégzése és szeretnék valamelyik neves pesti színházban elhelyezkedni.

# Mennyire gondolod és tervezed meg komolyan a jövődet?

Kilenc éves korom óta tudatosan törekszem arra, hogy a musical énekesi szakma minden oldaláról magas szintű képzést kapjak és a magam részéről igyekszem is mindent a tőlem telhető legjobb szinten elsajátítani. Ebben állandó és biztos hátteret jelentettek és jelentenek szüleim, akik a kezdetektől mindenben támogattak.

# Ki a példaképed? (Ha van ilyen.)

Szerencsére több olyan hazai musical színész, vagy énekes is van, aki nagy hatással van rám, de számomra a zenei tudásukon túl legalább olyan fontos az is, hogy ki mennyire tudott a sztárság ellenére megmaradni közvetlen és hétköznapi embernek. A külföldiek közül nagy kedvencem Freddy Mercury.

# Mi a szerepálmod?

Alapvetően úgy gondolom, hogy egy igazán jó musical színésznek minden karaktert meg kell tudnia formálni, de persze nekem is vannak olyanok, amik közelebb állnak hozzám. Leginkább az - ember feletti - hatalommal bíró szerepeket kedvelem, mint a Halált az Elisabethből, vagy Krolockot a Vámpírok báljából.

 

Copyright © 2012 Veréb Tamás
Utolsó módosítás / Last modification: 2012.11.24.